picture

Objektet tonaGaleria e fotove

 

Modernizimi i objektit tonë u përfundua në Nëntor 2009, ka një kapacitet mulliri prej 500 tonë në ditë dhe punon me sistem të kontrolluar komjuterik me automatizëm të plotë.

Fushë Kosova Objekti Kryesor

Specifikimet e objektit

 • 500 ton / në ditë e aftë për të prodhuar miell ;
 • 58.000 ton kapacitet ruajtjeje për kokër dhe kapanone;
 • 4.200 ton kapanone të miellit dhe 2.000 ton kapacitet  kapasitesi

 

Në kuadër të objektit është gjithashtu në dispozicion edhe rrjeti i veqant hekurudhor në shërbim të kapanoneve. Produkti kryesor i organizatës është gruri i përpunuar në këtë objekt, por edhe një shumëllojshmëri e gjerë e produkteve të drithërit mund të jenë të përpunuara.Në objekt puna më e madhe që bëhet dhe fazat nëpër të cilat kalon prodhimi i grurit janë më poshtë.

Fazat e prodhimit të grurit në miell:

 • Analiza laboratorike
 • Klasifikimi
 • Përzierja
 • Pastrimi
 • Cimentim
 • Shtyrje e afatit
 • Bluarje
 • Grupimi në kapanone
 • Paketimi
 • Sevkiyat

 

Procesi i prodhimit të mara ne fund te varieteteve dhe produkteve të tjera janë T500(për bukë të bardhë), T400(për lloje të ndryshme të bukës), T800, T850, T1100/ për bukë të zezë, Krunde (si ushqim i kafshëve) “T2000“ mund të jetë. Mielli i prodhuar 1kg, 2kg, 4kg, 5kg, 25kg, 50kilogramësh paketat janë të ofruara në treg.

Objekti është i pajisur me teknologjinë më të fundit për analizimin e lëndëve të para dhe ka AR-GE me cilësi të kontrollimit të labaratorit.

 

Objekti në Lipjan

Fusha kryesore e veprimtarisë në këtë objekt është përpunimi dhe ruajtja e farës. Në këtë objekt janë mjetet e afta për përpunimin e farave të ndryshme si gruri, tërshëra, elbi dhe misri.

Këto produkte me cilësi të lartë, të bëra në mënyrën më efikase janë të preferuara nga ana e fermerëve..

 

Objekti në Podujevë

Aftësitë teknike të objektit

52.000 ton kapanone të grurit, kapacitet 2.000 ton/ për ditë aftësi të tharjes dhe 4400 ton kapacitet për magazinimin e kapanoneve dhe miellit. Gruri, elbi dhe tërshëra grumbullohen në këtë objekt. Në këtë objekt kokrrat pastrohen, thahen, nxjerren dhe paketohen për tu dërguar në objektin kryesor në Fushë-Kosovë i cili është i gatshëm për ta trajtuar deri në finale.

 

 

picture